welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zaterdag 18 april 2015

Narcistje...

Ondanks dat de Tjiftjaf een schattig vogeltje is om te zien, vind ik zijn monotone riedeltje af en te best irritant. Hij roept constant zijn eigen naam: Tjiftjaf-tjiftjaf-tjiftjaf ! Midden in de zomer is er geen zang te horen maar vanaf september tot in oktober begint de tweede zangperiode.
Zijn geluid is wel de makkelijkste manier om hem te onderscheiden van de Fitis die ik al eerder op mijn blog heb laten zien.Voor de rest lijken ze heel erg veel op elkaar. Het zijn dan ook tweelingsoorten (soortenparen). Dit betekent dat twee soorten uiterlijk sterk op elkaar lijken, maar wel duidelijk verschillen in zang (en soms ook in roep) of genetisch. Die elementen geven de doorslag omdat ze een barrière vormen bij de voortplanting. Het zijn beiden insecteneters met een dun fijn snaveltje en een olijfgroen/gelig verenpakje. Voorlopig fluit ie er nog vrolijk op los!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten