welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

woensdag 10 juni 2015

1962...

Belangrijk ritueel bij de verjaardagstaart is het uitblazen van de kaarsjes. Het is de bedoeling dat ze in een keer uitgaan. Lukt dat, dan zou dat geluk brengen. Rituelen als kaarsjes uitblazen zijn er om een overgang aan te geven naar een nieuw jaar...Nu hou ik persoonlijk niet van taart dus ipv 53 kaarsjes, ga ik vandaag proberen of ik nog genoeg adem heb om een hele paardenbloem kaal te blazen. Als dat in één keer lukt, mag ik een wens doen heb ik vroeger als kind gehoord. Maar wat ik wens ga ik niet verklappen, anders komt 't niet uit!
In de iconografie is de paardenbloem het symbool van één van de 7 deugden: temperantia/gematigdheid. Zelfbeheersing dus… Ahum, daar kan af en toe nog best nog aan gewerkt worden bij mij! Maar je bent nooit te oud om te leren zeggen ze...

2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd Patricia! Maak er een mooie dag van! En doe voor de zekerheid twee wensen, dat mag best... ;)

    BeantwoordenVerwijderen