welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zaterdag 6 juni 2015

Sttt...

Tijdens de voortplanting en het overwinteren verblijft is de Bruine Kikker aan water gebonden. De rest van het jaar verblijft ie op het land. Karakteristiek is de donkerbruine driehoekige vlek op zijn oog, Tijdens de voortplantingstijd verandert de Bruine kikker van kleur, de vrouwtjes krijgen gele en rode kleuren aan de flanken. Mannetjes worden wat grijzig, soms met blauwe vlekjes op de flanken, Het geluid van zijn zachte bescheiden kwaakje is maar zo'n 20 meter ver te horen.
Dat komt omdat de Bruine kikker een inwendige kwaakblaas heeft, dus niet van die ballonnetjes naast zijn bekje zoals de Meer, Poel en Bastaardkikkers waar ik eerder een foto van plaatste

Geen opmerkingen:

Een reactie posten