welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zondag 21 juni 2015

Schone schijn...

 In Frankrijk even gestopt langs de kant van de weg om de benen te strekken en daar zagen we deze prachtige vlinder. Zoals zijn naam al verraadt, zie je bij een bepaalde lichtval een prachtige blauwe gloed verschijnen op zijn vleugels. De Kleine weerschijnvlinder zit meestal hoog in de boomtoppen. De vrouwtjes worden bijna nooit waargenomen, de mannetjes kan je echter wel eens tegenkomen. Ze zitten zich dan netjes te poetsen op een zonovergoten bospaadje óf ze vleien neer op een lekkere koeienvlaai om zich, met hun lange roltong te goed te doen aan ‘lekkernijen’. Uhhh, ik hoop toch wel in omgedraaide volgorde dan dat ik het net beschreven heb…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten