welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

vrijdag 12 juni 2015

Hondsbenauwd...

Het is warm benauwd en droog... Bickel met zijn platte snoet heeft er snel last van. Een koude douche is dan ook heerlijk om even op te frissen. Maar als we de weersvoorspelling moeten geloven komt er vanavond donder en bliksem. Na zo’n bui ruikt het altijd zo lekker fris. Die frisheid is te danken aan ozon die bij bliksem vrijkomt.
De elektrische lading van de bliksem splitst zuurstof- en stikstofmoleculen in de lucht waardoor stikstofmonoxide ontstaat. Dat reageert vervolgens met andere chemicaliën in de atmosfeer wat ozon produceert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten