welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

vrijdag 19 juni 2015

Steile wand vliegen...

 
 

Je ziet hier de oeverwand in het Markdal, waar een kolonie Oeverzwaluwen holen hebben uitgegraven om te broeden. Die holen bereiken ze door een gang van bijna een meter lang. Ze bouwen netjes naast elkaar, het is net een flatgebouw.
Nu de eieren uit zijn gekomen is het zaak om de kleintjes groot te krijgen. De ouders scheren laag over het water en vangen zo allerlei insecten die ik met het blote oog niet kan zien. De jonkies zitten ongeduldig te wachten, de brutaalste hangen zelfs uit het 'raam' om als eerste getrakteerd te worden op een verse hap. Ze vliegen constant af en aan.
Het houdt niet op want er zijn veel hongerige mondjes te voeren. Wat een werk! Dan is een flesje uit de magnetron toch wel een stuk eenvoudiger...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten