welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

donderdag 13 augustus 2015

Hondsdagen...

Ik had er nog nooit van gehoord totdat collega Jan zuchtend voorbij mijn balie liep met de uitspraak: 'Het is een echte hondsdag vandaag'. Nadat ik deze betekenis had opgezocht begreep ik het: Het is geen officiële weerkundige term maar een uitdrukking die vaak gebruikt wordt in de dagen van 20 juli tot 20 augustus. In die 4 weken is de kans groot op warm benauwd broeierig explosief weer. De oorsprong van de term komt uit de astronomie.
In deze periode, die soms ook wel iets eerder of later begint, is de heldere (honds-) ster Sirius van het sterrenbeeld de Grote Hond niet zichtbaar omdat deze dan tegelijk met de Zon opkomt. Rond 20 juli wordt Sirius in de ochtendschemering weer zichtbaar. Dat is het startsein voor de hondsdagen. Dat de hondsdagen zich kenmerken door dat broeierige weer komt doordat zomer al een eind op gang is. Het zeewater wordt warmer waardoor de atmosfeer makkelijk bevochtigd raakt. De combinatie warm en vochtig, leidt vaak tot onweer. En dat hebben we vanavond mogen ervaren!
De hondsdagen hebben dus niets met honden te maken. Maar dat is Bickel om het even. Ter verfrissing steekt hij vandaag liever zijn kop even in het water dan in het zand!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten