welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

vrijdag 21 augustus 2015

Koud Kunstje...

Met al die nummers op hun kont lijkt 't soms alsof ze meedoen aan de plaatselijke Bingo. Maar het puur bedoeld om Clara, Berta of Dora makkelijk uit elkaar te houden. Het wordt gedaan als volgt: de plek wordt geschoren en met alcohol gedesinfecteerd. De diepgevroren ijzeren merkcijfers hebben een temperatuur van 80 graden ónder nul ! Deze worden een minuut lang stevig tegen de huid gedrukt. Het vel verbrandt, en vervelt. De zwarte haren vallen uit en na een week of zes komen er witte haren voor terug. Het zogenoemde koudmerken of vriesbranden van rundvee is vanaf 1 januari 2016 niet meer toegestaan door de staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma.

2 opmerkingen:

  1. ik citeer: De NMV ( Nederlandse Melkveehouders) is tegen het verbod, maar Dijksma oppert het chippen als mogelijkheid. Koudmerken zou vanuit mens of dier niet noodzakelijk zijn en de integriteit van het dier onnodig aantasten. Dijksma wordt in haar besluit ondersteund door de Raad van Dierenaangelegenheid (RDA), een onafhankelijke raad van deskundigen die de staatssecretaris adviseert over vraagstukken op het gebied van dierenwelzijn en diergezondheid.

    De NMV blijft echter voor koudmerken omdat het een goed en duidelijk identificatiesysteem van dieren in de stal of wei is. Volgens de bond blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Hogeschool Van Hall Larenstein in 2011, dat het koudmerken voor de dieren bijna geen impact heeft. Daarbij ziet de NMV in de alternatieven voor koeherkenning die door het ministerie zijn aangedragen geen werkbare oplossing.

    BeantwoordenVerwijderen