welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

woensdag 19 augustus 2015

Onbeperkt...

 
De Vos is één van de grootste vrij rondlopende roofdieren in Nederland. Vossen zijn opportunisten: Ze eten wat er makkelijk voor handen is. Kleine knaagdieren, vooral woelmuizen en haasachtigen vormen het hoofdmenu. Maar ook vogels, insecten, eieren, bessen, afgevallen fruit, aas en afval wordt gegeten. Per dag heeft een vos ongeveer vijfhonderd gram voedsel nodig. Kleine prooidieren worden op het gehoor gevangen. Zij jagen solitair en meestal in de schemer of nacht. Maar in rustige gebieden jaagt hij ook graag overdag. Had ik even geluk gister in de polder!
De vos staat bekend om de slachting die hij kan aanbrengen in een kippen- of eendenren. Ook in de natuur gebeurt dit heel af en toe in vogelbroedkolonies tijdens donkere nachten, vooral bij veel wind en regen. Deze schijnbaar zinloze slachting heet surplus-killing.  Het komt voort uit de neiging van een vos om elk beest dood te bijten dat er niet goed in slaagt weg te vluchten. Die aangeboren neiging is in de natuur van groot belang. Doet zich een buitenkansje voor, dan moet hij dat aangrijpen. Dit wetende vraag ik me af dan ook af of dit een slim vosje was, want op de laatste foto zie je drie duiven op het hek en één duif in het gras zitten. All you can eat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten