welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zondag 23 augustus 2015

Opkikkertje...

Al enige tijd zit dit kikkertje gezellig in onze vijver. Natuurlijk heb ik een loopplankje voor hem neergelegd en bij mooi weer zit ie daar dan ook lekker op te zonnen. Kikkers en padden vallen onder de orde Anura van de klasse amfibieën. Anura betekent letterlijk: zonder staart, en dit is het grootste verschil met alle andere amfibieën. Als kikkervisje ontwikkelt de Kikker wel een staart maar deze verdwijnt tijdens de metamorfose.
In het oude Egypte was de kikker heilig. Men dacht dat kikkers vanzelf uit de modder waren ontstaan en dus het geheim van het leven kenden. Oergoden werden dan ook vaak als mannen met een kikkerkop afgebeeld. Ook de geboortegodin Heket had de gestalte van een kikker. De grote hoeveelheden jonge kikkers die elk voorjaar verschenen waren het eerste teken van het wassen van de Nijl, en dus van de terugkeer van de vruchtbaarheid van het land en de natuur. Omdat kikkers water direct via hun huid opnemen zijn ze erg gevoelig voor verontreinigd water en kunnen ze als graadmeter voor het milieu dienen. Met het water in onze vijver zit het blijkbaar dus wel goed!


1 opmerking: