welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

dinsdag 28 oktober 2014

Mee-eter...


Als je beetje buitenaf woont en dieren hebt, komt er nogal eens een ongevraagde gast een graantje meepikken. Dat vind ik geen probleem, maar ratten mogen van mij niet aan tafel bij de kippen! Omdat ik dat vermoeden had, heb ik een diervriendelijke val neergezet en wat zat erin vanmorgen... een schattig Bosmuisje! Nadat ik hem eens goed had bekeken heb ik hem zijn vrijheid weer teruggegeven en sprong ie als een kangoeroetje snel de struiken in. Hij heeft korte voorpootjes met 4 teentjes en lange sterke achterpoten met 5 tenen, waarmee hij een soort sprongetjes maakt, dit noemt men sprongengalop. Zijn staart is in verhouding enorm lang en er lopen ringen over. Ik heb ze zelf niet geteld maar het schijnen er zo'n 130 tot 180 te zijn. Nooit een bosmuis aan zijn staart optillen: de huid stroopt dan af en het staartdeel sterft af. Tijdens diverse sociale contacten en als de dieren in het nest zijn, maken ze ultrasone geluiden tot 70 kHz...Piep Muis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten