welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

maandag 13 oktober 2014

Rust-roest...Vanmiddag ben ik op uitnodiging van Ellie Koreman, mee geweest naar een Ransuilen-roestplaats. Dat is de plek waar de Ransuilen gezamenlijk 'roesten' of te wel 'slapend de dag doorbrengen'. Een uiltje knappen dus. Hun voedsel bestaat hoofdzakelijk uit (veld-) muizen maar ook kleine vogeltjes staan op hun menu. Onder de bomen waren dan ook heel wat braakballen te vinden waarvan ik er een aantal mee naar huis heb genomen om uit te pluizen. Het Middelnederlandse woord 'Ranse' betekent letterlijk: muts met een kap die in plooien afhing. Dit wetende is het logisch waar de Ransuil met zijn grote oorpluimen zijn naam aan te danken heeft.
Ik heb er een stijve nek aan over gehouden want ze zaten vrij hoog in de naaldbomen, maar oh wat was het leuk om te zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten