welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zaterdag 18 oktober 2014

Sjansen...

 
De Smienten zijn er weer! De mannetjes zijn herkenbaar aan de witte vleugelvlek, de vrouwtjes zijn wat grauwer. Smienten zijn vrijwel vegetarisch. De vrouwtjes echter, eten veel muggen omdat die meer en betere eiwitten bevatten dan planten. Dat houdt hen in goede conditie tijdens het broedseizoen. Broeden doen ze overigens schaars in Nederland. Ze komen in grote getale hier naar toe om te overwinteren en dat gaat niet geruisloos...
Toen ik vanmorgen door de polder liep voelde ik me bijna gevleid. Hun bijnaam is niet voor niets 'Fluiteend'!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten