welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zondag 29 maart 2015

Heren gaan voor...

Dit vogeltje lijkt veel op de Tjiftjaf, die hier ook op mijn blog te vinden is maar aan zijn zang hoorde ik dat het de Fitis is. Die zang bestaat uit lange aflopende tonen en waarvan ik de laatste toon altijd vind klinken alsof ie geen adem meer heeft. In het voorjaar komen de heren als eerste terug uit Midden-Afrika om hun territorium te bemachtigen. Daarna volgen de dames. Een Fitis-ventje kijkt niet zo nauw en heeft bij meerdere vrouwtjes tegelijk een nest. Hij helpt overigens ál zijn vrouwtjes met het voeden van zijn kids, dát dan weer wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten