welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

maandag 8 december 2014

1 emmertje water halen...

Als je ooit in het Mauritshuis in Den Haag geweest ben dan heb je vast het schilderij Het Puttertje van Carel Fabritius gezien: een distelvinkje geketend aan zijn voederbakje. Het dateert uit 1654. Distelvinken waren toen populair als huisdier omdat je ze kon leren zelf water, met een miniatuuremmertje aan een kettinkje, uit een bakje te putten. Vandaar zijn bijnaam Putter.
Het is een prachtig schilderwerkje maar ik zie ze toch liever zoals op de foto. Vrijheid blijheid!

1 opmerking:

  1. Mooi, moet je ook het boek lezen van Donna Tart, Het Puttertje. groetjes Carin

    BeantwoordenVerwijderen