welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

donderdag 4 december 2014

De dames Hen...

Wanneer de legkippen in de legindustrie minder gaan produceren gaan ze naar de slacht terwijl ze dan gemiddeld pas anderhalf jaar oud zijn. De organisatie Red een Legkip koopt de legkippen vrij  voor een bedrag dat de pluimveehouder anders van de slachterij zouden krijgen. Daarna proberen ze alle kippen te herplaatsen zodat ze hun leventje verder kunnen slijten als een heuse scharrelkip. De 4 kippen die wij geadopteerd hebben van Red een Legkip zijn nu een weekje bij ons.
Eerst gescheiden van onze andere kipjes met gaas en vandaag voor het eerst met z'n allen in de ren. In vergelijking met onze krielkipjes zijn dit reuze dames: 2 x zo groot, eten, drinken en poepen dubbel zo veel en ja...misschien voor de legindustrie iets te weinig, maar voor ons leggen nog steeds meer dan genoeg reuze eieren! Het zijn nu nog niet écht moeders mooisten. Ze missen hier en daar wat bevedering maar dat komt wel weer goed. Eentje heeft zelfs geen kam meer. Die is er waarschijnlijk uit frustratie af gepikt door andere kippen toen ze met velen bij elkaar zaten. Nog een paar dagen wennen in de afgesloten ren maar daarna mogen ze lekker rondscharrelen hier op het land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten