welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zaterdag 20 december 2014

In het oog hebben...

De ogen van de buizerd bevatten per vierkante millimeter acht keer zoveel lichtgevoelige cellen als die van de mens. Maar dat is niet de belangrijkste oorzaak dat de Buteo buteo (Buizerd) zo haarscherp ziet. Hij heeft verrekijkerogen. Met zijn blik naar voren gericht bedraagt zijn zichthoek 35 tot 50 graden. Vanuit de lucht kan hij dus zeer gericht naar beneden loeren. Boven hun ogen heeft de schedel een uitstekend beenbalk. Dat bot houdt de lichtinval van bovenaf tegen.
Als ze hoog op een tak of op een weidepaal zitten kan elk oog afzonderlijk 150 graden van de oppervlakte bestrijken en ze kunnen daarbij ook nog eens hun kop heel snel bewegen. Vandaar dat deze Buizerd mij allang in de smiezen had toen ik hem wilde fotograferen. Zodra ik vaart minderde met de auto, ging ie er snel vandoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten