welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

donderdag 25 december 2014

Nostalgie...

 

 
In het kerstboompje hang ik altijd deze twee kerstdecoraties die me dierbaar zijn en die ik al zolang ik me kan herinneren in de boom heb zien hangen. Helaas zijn mijn ouders al heel erg lang overleden, dus Kerstmis in mijn ouderlijk huis is sindsdien niet meer aan de orde. Dit zijn voor mij dan ook de relikwieën die mij in herinnering terugbrengen naar de kersttijd van weleer. Op kerstavond naar de nachtmis, en bij thuiskomst rond middernacht stond er dan een mooi gedekte tafel met kaarsjes, worstenbroodjes en thee uit de ouderwetse theekopjes die volgens mij alleen dàn op tafel kwamen.

Elk jaar opnieuw zet ik ook de oude kerststalbeelden op het dressoir, zoals vroeger thuis. Alleen het aluminiumfolie eronder ontbreekt want druipkaarsen...die hebben we niet meer. Het stalletje dat mijn vader zelf had gemaakt heeft de tands des tijds niet doorstaan en is vervangen door een simpele versie van afvalplankjes. De Drie Koningen, Dromedaris en de Chamelier (drijver) staan nu nog ver weg en verdekt opgesteld tussen het dennengroen. Als kind mocht ik ze iedere dag een stukje dichterbij zetten zodat ze op 6 januari bij het stalletje zouden arriveren.

Nu is alles anders, en daarom niet minder fijn maar ach... een beetje mijmeren mag op 1e kerstdag wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten