welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zondag 21 december 2014

Vlug en fris...

 
Deze twee juveniel Waterhoentjes zijn ongeveer 1 jaar oud en hebben daarom nog niet de karakteristieke rode snavel met geel stipje en de rode voorhoofdsplaat waaraan je een volwassen exemplaar herkent. Tijdens het lopen of zwemmen zijn de witte onderstaartdekveren met zwarte streep omhoog gericht. Baby-hoentjes kunnen door deze signaalveren hun moeder goed volgen. Ik probeerde ze al een paar dagen te fotograferen, maar tot nu toe waren ze me steeds te snel af.
Waterkipjes, zoals men ze ook wel noemt, zijn schuwe diertjes en bij onraad kruipen snel tussen het riet waar ze dan bijna niet meer opvallen. Zo vlug als water en zo fris als een Hoentje dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten