welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zondag 14 december 2014

Niet slecht...


 

Vandaag kunnen we er weer eentje aankruisen in ons vogelboek. Hoog boven in de hoogspanningsmast zat de Slechtvalk te turen naar een prooi. Het vrouwtje is beduidend groter dan het mannetje maar bij gebrek aan vergelijkingsmateriaal durf ik niet te zeggen welk geslacht dit is. Ze jagen uitsluitend op vogels, vooral duiven hebben hun voorkeur. Het is de snelste vogel ter wereld. In duikvlucht kunnen zij een snelheid bereiken van wel 320 km/uur. Niet slecht hé, voor een valk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten