welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

maandag 9 maart 2015

Bonte Piet...

Deze leuke bijnaam heeft de Scholekster te danken aan het geluid dat ze maken. Ze zijn weer in het land en dat hoor je overduidelijk aan hun roep: "Tepïet " !  Op sommige foto's is de witte keelband van hun winterkleed nog een beetje te zien. Deze verdwijnt in de zomer. Vanaf hun vierde jaar gaan ze paartjes vormen en blijven dan meestal hun leven lang bij elkaar. Man en vrouw zien er hetzelfde uit met uitzondering van de snavel. Die van het vrouwtje is iets langer dan die van het mannetje. Kan ze die lekker overal insteken dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten