welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

woensdag 18 maart 2015

Mannen langs de sloot...

 
De Wilg is tweehuizig. De (gele) mannelijke bloemen met enkel meeldraden en de (groene) vrouwelijke bloemen met enkel stampers komen altijd aan afzonderlijke bomen voor. Je kunt dus al van verre aan de katjes zien of het een mannelijke of vrouwelijke Wilg is: groen is altijd vrouwelijk, geel is altijd mannelijk. Op deze foto's zijn dus duidelijk de mannelijke katjes te zien. De twee gele knopjes op het stengeltje barsten op een gegeven moment open en het stuifmeel komt vrij. De wind blaast het weg en met een beetje geluk belanden de korreltjes op een vrouwelijke stempel (kruisbestuiving). Ik kan met recht zeggen dat ik vanmorgen al een heel hoop heren ben tegengekomen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten