welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

maandag 23 maart 2015

Fris en Fruitig...


 
Het mannetje van de Mandarijneend is niet te verwarren met welke andere eend dan ook. Wat een prachtige kleuren heeft deze exotische watervogel! Op zijn vleugels heeft hij twee oranje zeiltjes die hij opzet om de vrouwtjes en andere mannetjes te imponeren. Het vrouwtje is minder opvallend: bruingrijs met op de borst en zijkant witte vlekjes. Sinds de jaren '90 broeden ontsnapte siervogel-exemplaren ook in West Europa. Dit koppeltje heb ik vandaag in Berlijn gefotografeerd, maar ook thuis in Noord-Brabant heb ik ze weleens in 't wild gezien. Hier maken ze ook gebruik van nestkasten maar normaliter broeden de vrouwtjes in bomen of in oude spechtennesten. Als de jongen 1 dag oud zijn, wagen ze de grote sprong al naar beneden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten