welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zondag 15 maart 2015

Groener gras...

Sinds wij de dames Hen hebben geadopteerd is hun status van industrielegkip veranderd naar vrije uitloopkip. Toch hebben ze dat ‘vrije uitloop’ begrip een beetje té letterlijk hebben genomen. Al hebben ze hier ruim 1000 m2 grond tot hun beschikking, afgelopen week stond de overbuurvrouw, die doodsbang is voor kippen lichtelijk in paniek aan de deur met de mededeling dat er een kip in haar tuin zat. Het gras is altijd groener bij de buren zegt men, maar zij heeft notabene kunstgras! Enfin, een beter tijdstip had de kip niet kunnen uitkiezen… Aan het einde van een werkdag zo rond 17.00 komt zowat iedereen die het dorp in of uit wilt hier door de straat denderen. Dus zie je het tafereel al voor je? De kip én overbuuf, de een nog banger dan de ander, fladderend over de drukke straat. Om ongelukken te voorkomen sta ik het verkeer tegen te houden en probeer ik ondertussen met een handje vol voer Hennie te lokken. Dat lukte gelukkig wel maar toen ik daarna nog twee kippen uit de achtertuin bij buurman Eugéne moest plukken, was de maat vol en hebben ze een paar dagen huisarrest gekregen. Dit weekend hebben manlief en ik ons hele domein opnieuw omheind. Dit keer met kippengaas waar ze níet doorheen kunnen piepen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten