welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

dinsdag 17 maart 2015

Op eenzame hoogte...

Zolang ze op de grond zitten tussen het gras of op de klonten omgewoelde aarde in de weilanden kan je de Veldleeuwerik bijna niet ontdekken. Horen doe je ze des te beter en ik wordt altijd vrolijk van hun riedeltje! De mannetjes maken spectaculaire zangvluchten tot soms wel 100 meter hoogte om vervolgens luid zingend in een schroef weer naar beneden te buitelen. De laatste meters doen ze dat met hun vleugels gesloten vallend en landen vlak bij het vrouwtje. Zo bakent hij zijn terratorium af. Het langst gemeten record van zo'n luchtconcert ligt op 56 minuten!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten