welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zaterdag 2 mei 2015

Behaard en beroofd...

 
De Gewone Smeerwortel behoort tot de familie Ruwbladigen. De stengel én de bladeren zijn helemaal voorzien van haartjes en zouden best wel eens een epileerbeurtje kunnen gebruiken! Deze plant zie je vaak langs de waterkant staan in drie verschillende kleuren: Paars, roze of wit. Door de lange bloemkelk is de nectar moeilijk te bereiken voor bijen en hommels. Maar daar hebben ze iets op gevonden. Ze boren/bijten een gaatje aan de achterkant van de bloem en voilá! Men noemt dit: Diefstal na inbraak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten