welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

dinsdag 5 mei 2015

Van 2 kanten bekeken...Zoals ik al in een eerder blog zei: Als de Pinksterbloem bloeit komen de vlinders en ja hoor, zie hier!
Omdat de Dagpauwoog, net als de Kleine vos, overwintert als volwassen vlinder (imago) op warme beschutte plekjes,
zijn het de vroegst waarneembare vlinders in het voorjaar. Ze komen al bij de eerste zonnestralen tevoorschijn uit hun overwinteringsplaats om te paren. Er worden zo'n 800 tot 1000 eitjes afgezet in groepjes van 50 à 100 aan de onderzijde van de enige waardplant die zij gebruiken: de Brandnetel. De donkerbruine onderzijde staat in schril contrast met de felgekleurde bonte bovenkant, maar daarom niet minder mooi!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten