welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

vrijdag 1 mei 2015

Flexibele werkplek...


Voor ons kantoorpand loopt een wadi. Dat is een verlaagde groenzone die beplant is met gras en biezen waarin het regenwater zich kan verzamelen en in de bodem kan infiltreren. Ik denk dat deze bezoeker vanuit die wadi binnen is gekomen. Zonder zich bij mij aan de receptie te melden, is ie brutaal doorgevlogen naar de vensterbank van de marketingafdeling op 1e verdieping. Met zulke vleugels ben je daar sneller dan met de trap natuurlijk. Een aantal van mijn collega's gruwelen van Wantsen, Spinnen, Zilvervisjes of andere vliegende en kruipende insecten terwijl ík ze juist reuze interessant en mooi vind! Ik werd er dus bij geroepen. Ik heb hem onder zachte dwang meegenomen en de rest van de middag heeft hij, in een afgesloten glas met ventilatiegaatjes, op mijn bureau doorgebracht. Na het werk heb ik hem thuis losgelaten op de tuintafel en natuurlijk ook even op de foto gezet...
Het is een Slijkvlieg, ook wel Elzenvlieg genoemd. Ze komen vaak voor bij stilstaande watertjes waar ze als larve in het slijk op de bodem zitten. Allerlei wormpjes, larven en andere waterdiertjes worden door de krachtige kaken gegrepen en verobert. Eenmaal volgroeit verlaat de larve ( na 2 jaar ! ) het water en begeeft zich zo'n 5 meter van het water vandaan om zich in de losse bodem in te graven. In een onderaards holletje vindt de verpopping dan plaats. Vervolgens nog twee weken later kruipt de volwassen Slijkvlieg uit de Pop. Wat een job!

1 opmerking:

  1. En jij bent zijn held Patricia! ! Of haar held? Zou hij/zij veel familie hebben meegenomen?
    Nee hoor hij is prachtig, zolang er geen wantsen zijn.. "geniet" ik mee van alles wat ons kantoor aan insecten biedt! Je hebt er weer een prachtig verhaal van gemaakt. .

    BeantwoordenVerwijderen