welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

dinsdag 12 mei 2015

Knap lelijk...Vorige week vond ik tot 2 keer toe een Meerkoet-ei op het polderpad en vandaag telde ik 6 kleintjes. Pa en ma doen hun best om ze goed te beschermen en brengen ze samen groot dus het kan best dat er nog een paar verscholen zaten in het riet. Meestal bestaat een legsel van de Meerkoet wel uit 8 à 10 eieren. Daarvan overleven er niet veel want ze zijn een gewilde prooi voor o.a. reigers. Overleeft er maar één of helemaal geen jong, dan komt er nog een legsel. Ze doen per seizoen 2 à 3 pogingen om hun nageslacht voort te brengen. Na 8 weken kunnen de kleintjes vliegen en is het grootste gevaar geweken. Mooi van lelijkheid zijn ze, die kleine Meerkoetjes!

1 opmerking: