welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

vrijdag 23 oktober 2015

In het oog...

Op zoek naar paddenstoelen in het bos leek deze prachtige Dagpauwoog mij plots aan te kijken. Ik werd er haast verlegen van. Wat een mooie kleuren hè! Deze vlinder is afgelopen zomer verpopt en zoekt nu als volwassen dier (imago) een vochtige koele plaats om in winterslaap te gaan. Ze halen vocht uit hun lijf, brengen hun spijsvertering tot een minimum terug en vormen een soort antivries in hun lichaam die hen beschermt tegen extreme kou. In het vroege voorjaar komt ie als één van de eerste vlinders weer te voorschijn om vervolgens zijn soortgenoten op te zoeken en te paren. De eitjes worden afgezet op de Brandnetelplant en de cyclus herhaalt zich.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten