welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

donderdag 8 oktober 2015

Incognito...

Op het eerste oog dacht ik dat er een Hoornaar in het houthok zat maar die hebben, zoals alle hommels en bijen vier vleugels. Omdat deze maar twee vleugels heeft, moest het wel de Hoornaarzweefvlieg zijn. Dieren kunnen je goed voor de gek houden met hun op gevaarlijkere diersoorten lijkende imitaties (mimicry) en dat is natuurlijk ook hun bedoeling.
Deze zweefvlieg kan 2,5 centimeter groot worden. Dat is groter dan de meeste zweefvliegen en wordt daarom ook wel Stadsreus genoemd. De larven van de Hoornaarzweefvlieg leven op de bodem van een bewoond wespennest en eet daar stervende wespen en dode wespenlarven. Hij wordt er gedoogd want het Stadsreusje in wording doet er verder geen vlieg uh..wesp kwaad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten