welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zondag 25 oktober 2015

Zielepootjes...


Sinds kort hebben we er 5 kippen bij van iemand die naar een rijtjeshuis in Amsterdam ging verhuizen en waar geen plaats voor hen was. Ze moesten duidelijk wennen en ik heb ze even met rust gelaten. Na een aantal dagen kwamen ze nog niet van hun plank af. Toen ben ik ze eens goed gaan bekijken. Misschien heeft de vorige eigenaar uit onwetendheid niet in de gaten gehad dat ze allemaal ernstige kalkpoten hebben. Net als onze Arie Haan destijds. De poten van de bruinzwarte kip waren zelfs op twee plaatsen tot bloedens toe ontstoken. Dat kan ook de reden zijn dat een van de witte kippen al een kootje mist. Ik heb ze Iverquantel drops gegeven tegen mijten, want kalkpoten wordt veroorzaakt door een graafmijt, die onder de schubben kruipt en daardoor grijzige verdikkingen en ontstekingen veroorzaaktop de poten. Over 14 dagen herhaal ik de druppels. Ook krijgen ze om de dag een desinfecterend / verzachtend voetenbadje met Dettol, waardoor de harde vuiligheid en bloedkorsten er af weken. Na het Dettolbad spray ik de poten in met desinfecterende blauwspray en smeer ik de poten helemaal dik in met vaseline zodat de mijten afgesloten worden van lucht. Het is een tijdrovend ritueel en het zal wel even duren voordat ze er van af zijn.... Maar ze zijn in goede handen!

2 opmerkingen: