welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zondag 11 oktober 2015

Spring uit t riet...

 
De Groene rietcicade is maar 6 tot 9 mm lang en behoort dan ook tot de dwergcicaden. Kort nadat de ouderdieren hun eitjes op de riettengels hebben afgezet sterven ze. De vrouwtjes (foto 1) hebben grasgroene dekvleugels. Bij de mannetjes (foto 2) zijn de dekvleugels blauwgroen tot soms blauwzwart. Deze tweede foto is niet met de macrolens gemaakt en dus iets minder duidelijk maar ik wilde het verschil toch even laten zien. Ze zijn lastig om te fotograferen: ieniemienie klein, zitten amper stil en vliegen ver weg na een sprong.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten