welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

donderdag 15 oktober 2015

Kleine boodschap...

Als het web klaar is, gaat de Kruisspin er in hangen met de kop naar benden. Bij regen, nachtvorst of gevaar schuilt de spin in de bladeren of bijvoorbeeld in het gleufje van het raamkozijn, maar vanuit het centrum van het web blijft de spin áltijd verbonden met zijn web door middel van de telegraafdraad. Deze is dikker dan de webdraden en reageert bij trillingen. Zodra er dus een insect het web invliegt, ontvangt de Kruisspin een telegrammetje: 'Prooi gearriveerd!

1 opmerking:

  1. Ik had een kruisspin voor het keukenraam. Zag hem met de dag groeien. Mooi beest.Kan alles heel goed zien. Mooie foto

    BeantwoordenVerwijderen