welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zondag 22 november 2015

Koelbloedig...

Onze Griekse landschildpadjes gaan één dezer dagen hun eerste winterslaap houden. Over een paar dagen zijn ze er klaar voor. We zijn nu langzaam aan 't afbouwen wat temperatuur, daglicht en eten betreft. Ook hebben ze een lauw badje gehad om te ontlasten zodat ze met leeg darmstelsel de extra koelkast in het tuinhuisje ingaan. Ja, je leest het goed, de koelkast.
Het beste is namelijk om de schildpadden in een constante temperatuur van 6 à 8 graden te laten slapen. Dus zet ik ze in een Curverboxje met gaten erin voor de isolatie, in een dikke laag Cocopeat-plantenaarde en daar bovenop een laag eikenblad. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel een beetje eng vind en ik hoop dat ze straks weer gezond en levendig te voorschijn komen.
Truste schildpadjes, tot over een maand of twee !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten