welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zaterdag 14 november 2015

Stad der liefde…
Toevallig heb ik afgelopen donderdagavond gebeld met de Nederlandse verhuurder van het prachtige appartementje Hemelsoet in hartje Parijs, waar we in 2009 verbleven en we wilden dit graag gaan herbeleven. Deze foto’s heb ik destijds genomen op een zwoele avond vanuit ons appartement. Het straatje lijkt veel op de beelden die vandaag zag van de mensen die achter uit het theater Bataclan wegrenden. Ik wist toen nog niet dat die donkere wolken als een zwaard van Damocles boven ons aller hoofd hingen....
Zes jaar geleden hebben Henk en ik een ontzettend leuke romantische midweek beleefd in Parijs. Alles was liefde. Wij, de mensen, de stad ademt het uit! We hebben niets anders dan gelachen en genoten. Op 14 juli hebben we buiten op Place de l'Odéon samen met een heleboel Fransen én een aantal blikken bier het begin van de Franse revolutie gevierd. We verstonden ze niet maar het was gebroederlijk in vrijheid en gelijkheid: Liberté, égalité, fraternité. Het was geweldig en om nooit te vergeten. Maar gaat het ooit nog zo zijn? De wereld is zo veranderd en dat maakt me verdrietig.
Geloof
Onschuldigen mensen worden vermoord uit naam van een godsdienst?
Hoop en liefde...
Alleen daarmee kunnen we het doen!

3 opmerkingen:

 1. Deze tekst:
  De wereld is zo veranderd en dat maakt me verdrietig. Geloof…
  Onschuldigen mensen worden vermoord uit naam van een godsdienst?
  Hoop en liefde...
  precies zo voel ik me ... zo verdrietig ..gaat het ooit beter worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Patricia,
  Had je misschien toch niet liever schrijfster geworden?
  Je soms zo poëtische benadering van de onderwerpen die je beschrijft doen me wel wat. Vooral hetgeen je geschreven hebt bij
  " de stad der liefde " vind ik aangrijpend, knap hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Anke: wat ik zeg: Geen intimidatie dmv geweld en angst maar hoop en liefde Dat is waar we voor moeten staan...
  @Dick mijn lieve schoonvader: dank je wel, ik schrijf het uit mijn hart :-)

  BeantwoordenVerwijderen