welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

donderdag 6 november 2014

Ratje-toe...

 
Bruine ratten zijn meestal actief een paar uur na zonsondergang en voor zonsopgang. Als ik 's morgens vroeg met de hond (én fototoestel) loop zie ik regelmatig een rat langs de slootkant trippelen. Er is er namelijk altijd eentje die eerst op onderzoek uitgaat. Dat doet hij zo'n twee minuten lang en pas als de kust veilig is bevonden komt de rest van de groep ook uit het hol. Dit gedrag van de Pioniersrat noemt men zekeren. Ze leven in kleine sociale groepen die uit 1 dominant mannetje bestaat, een harem vrouwtjes en een paar ondergeschikte mannetjes. Ze hebben een vast gebied waar ze actief zijn en dat is meestal niet groter dan 100 meter. Dus bij die slootjes mogen ze van mij rustig blijven wonen, maar liever niet dichterbij...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten