welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

donderdag 20 november 2014

Twijgje...


'Er loopt een beestje achter je op de muur' zei mijn manlief vanavond tegen mij. Natuurlijk kijken we even wat het is en onze verbaasde conclusie is: een mini wandelend takje! Het kan niet anders dan een vrouwtje zijn en weet je waarom? Omdat wij slechts nog maar één volwassen wandelende tak in een bak hebben zitten.
Waarschijnlijk is dit kindje het resultaat van een parthenogenese (of wel maagdelijke) voortplanting. Daar komen er geen mannetjes aan te pas. De vrouwtjes leggen zonder enige paring bevruchte eitjes waar ook énkel vrouwtjes uit geboren worden. dus Voilà! Ik denk dat deze baby per ongeluk de bak is uitgekropen toen ik de klimopbladeren ververst heb en daarna een lange reis door onze kamer heeft gemaakt. We hebben ze verenigd met haar moeder. Naast elkaar zie je pas goed hoe klein ze is. Eind goed al goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten