welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

zondag 16 november 2014

Toontje lager...

 
Dat de Merel behoort tot de Lijsterachtigen is duidelijk te horen als ie 's morgens vroeg of 's avonds in de schemer uit volle borst zijn repertoire ten gehore brengt. Ik vind het één van de gezelligste tuingeluiden die ik ken. Het mannetje is duidelijk herkenbaar aan zijn zwarte pak en gele snavel en felgele oogrand. Zijn basiszang wordt uitgebreid met toontjes en riedeltjes die hij leert van zijn vader en afluistert van anderen. Zijn bedoeling is om, eenmaal volwassen, met een uniek ander geluid op de proppen te komen want dán heb je succes bij de dames. Merels kunnen makkelijker hoge dan lage tonen produceren. Onderzoek heeft uitgewezen dat stadsmerels, om boven het stadslawaai uit te kunnen komen, bijna altijd hóger zingen dan plattelands merels. Hier in de tuin heten de merels daarom ook allemaal Bas !
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten