welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

woensdag 16 september 2015

Aan de wandel...

Er liep een tijgerwelpje door de kattenren! Ik heb hem toch maar gered, want deze rups van de nachtvlinder met de stoere naam Witte Tijger heeft natuurlijk geen schijn van kans tegen die zes poezen van mij. Ze overwinteren als pop in een cocon in een strooisellaag bladeren en als rups kom je ze tegen van juni tot oktober.
Hun wetenschappelijke naam is Spilosoma Lubricipeda : Spilos = een stip, Soma = het lichaam, (naar de dikke vlekken op het achterlijf van de vlinder en Lubricipeda = snelvoetig. (naar de snelle manier van voortbewegen van de rups).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten