welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

maandag 14 september 2015

Laatbloeier...

 
 
 
 
 
De Avondkoekoeksbloem dankt zijn naam aan zijn bloemetjes die pas in de schemering open gaan en dan een zoete geur verspreiden die nachtvlinders aantrekt. Overdag zien de bloemen er een beetje suf en verkreukeld uit zoals je op foto 2 duidelijk kunt zien maar tegen de avond komen ze in volle glorie tevoorschijn uit de doosvrucht (kapsel) die dan letterlijk openspringt. Op foto 1 zie je een dichte doosvrucht. Deze doet me sterk denken aan één van de zeven wereldwonderen:
De Taj Mahal. De koekoeksbloems is weliswaar niet zo groot, maar op z'n eigen manier toch ook een soort wereldwondertje!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten