welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

vrijdag 25 september 2015

Logeetje...

Vanuit Noord Amerika is de Bladpootwants in 1999 voor het eerst waargenomen in Italië, en is daarna verspreid over Europe. Vanaf 2007 zijn ze ook in Nederland gesignaleerd. Ze leven van zaden van allerlei naaldbomen zoals Dennen Sparren en Sierconiferen. In de Herfst kruipen ze graag naar binnen om een warm overwinteringsplekje te vinden. Ze beschikken over een aggregatie feromoon ( Een mix van chemicaliën van planten en insecten die andere individuen van dezelfde insectensoort aantrekken). In Nederland is de Bladpootwants nog niet zo talrijk dat het hier al is voorgekomen. Gelukkig zag ik er ook maar eentje in onze slaapkamer en ik hoop dat het daar bij blijft want ik heb geen zin in een invasie. Ik heb hem 's avonds even in een bakje gezet en de volgende dag buiten gezet in een plant bij het schuurtje. Daar mag ie van mij wel naar binnen kruipen om te slapen. Ik heb wél eerst even een foto gemaakt natuurlijk !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten