welkom


Welkom!
Via deze blog neem ik jullie mee door de lens van mijn camera.
Als je goed om je heen kijkt, is er veel moois te zien…

Het zijn vaak de kleine dingen die mij inspireren, verbazen,
verwonderen en waarvan ik geniet!


Door op de foto's te klikken, krijg je een groter formaat. Als je wilt kan je een reactie achterlaten onder de berichten.
Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste berichten? Vul dan rechts bij FOLLOW BY EMAIL je emailadres in.
Wil je één van mijn foto's gebruiken? Stuur me dan een berichtje voor de voorwaarden i.v.m. auteursrecht.

vrijdag 4 september 2015

Pootje lappen...

 
Momenteel is het moeilijk om vogels te spotten. Na het broedseizoen kondigt de rui zich aan. Dit kost energie en vliegen gaat moeilijk, dus houden ze zich gedeinsd. Vandaar dat ik nu dus wat meer naar insecten kijk. Ik struikelde vandaag bijna over deze Langpootmug die met zijn lange poten in het gras landde! Het zijn slechte vliegers. Onder de voorvleugels zitten twee halters. Bij de orde diptera (tweevleugeligen), waartoe alle vliegen en muggen behoren, zijn de achtervleugels gemodificeerd tot de knotsvormige orgaantjes die gebruikt worden voor evenwicht en vluchtstabilisatie. Ze vallen meestal niet op bij de kleinere insecten maar bij de langpootmug zijn ze érg goed zichtbaar zoals je kan zien op foto 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten